BIOGRÁFIA

Eredetileg tiszavirág életűre, csupán egy alkalomra állt össze zenekarunk, Schreiber Laci emlékezetes születésnapi bulijára. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a csapat hamar ráérzett a közös zenélés örömére és ízére. Az első koncert után jött a második aztán a harmadik, nem volt megállás. 2012 év elején megalakult zenekarunk a Rocksystem zenekar és néhány tagcserével végleges, jelenlegi felállását (Fekete Zsolt – ének, Kun László – gitár, vokál Szibelle Károly – gitár, vokál, Schreiber László – basszus, Balog Imre – dob) formáját 2014 januárjában érte el. A kezdetekben csak feldolgozást játszó bandában egyre erősebb igény merült fel a saját dalok írására és előadására. Baráti társaságunk zenei ízlésvilága a rockban gyökerezik, így egyértelmű, hogy e műfaj mentén próbálunk meg maradandót alkotni. Szövegeinkben - politikamentesen - az élet apró örömeiről, a valódi mindennapokról, a mai embereket körülvevő, őket foglalkoztató világról igyekezünk - olykor ironikus hangnemben – plasztikus képet adni. Hobbyzenekarnak indultunk, de ma már a barátság, valamint az együttzenélés igénye és öröme is összetartja a csapatot.
Mert „kell egy csapat” – hogy egy klasszikussá vált mondatot idézzünk Minarek Edétől. Mindannyiunkban ott lobogott és lobog ma is az együttzenélés vágya. A mi példánk is bizonyítja, hogy a különböző korosztályok képviselői megtalálják a közös nyelvet a rockzene széles palettáján. Mert kell egy csapat… és kell, hogy legyen benne egy elszánt, precíz dobos. Aki nemcsak a húzós alapokért felel; ő a csapat egyik legkreatívabb tagja, ha kell vokálozik, billentyűn játszik, logót készít, vagy a színpadképet tervezi – pörköltet főz – ő Balog Imi, a banda szemtelenül legfiatalabb tagja.
Mert kell egy csapat… melyben a dobos mellett egy dinamikus, szilárd basszus alapot biztosító, nyugodt erőt sugárzó ember áll. Schreiber Laciban megtaláltuk ezt a személyt, aki - nem mellesleg - elévülhetetlen érdemeket szerzett azzal, hogy a zenekar alapcuccát illetve a próba lehetőségét is biztosítja számunkra.
Mert kell egy csapat… ahol van legalább egy gitáros. Nos, nálunk kettő is van. Szibelle Karcsi váltotta Győry Krisztiánt, aki egy külföldi munka miatt vált meg kényszerből barátaitól. A csapatba remekül beilleszkedő „Charlie” hamar felvette a zenekar ritmusát és ma már együtt tolja a banda szekerét a többiekkel.
Kun Laci a zenekar másik gitárosa. De nem egyszerűen „csak” a gitárosa. A zenekar fő dalszerzője, motorja, zenei atyja, kritikusa stb. Az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkezik közöttünk a show-business világában, hiszen nem ma kezdte a pályát. Megfordult már több zenekarban is mint pl.: Judas Best vagy a Harlot. Az ő javaslatai és meglátásai mentén alakul és formálódik még most is a csapat zenei stílusa és hangzása.
És persze kell egy hang is… nem is akármilyen! A jelenlegi felálláshoz 2014 év elején csatlakozott Fekete Zsolt, akit szintén nem kell bemutatni a rockzenét kedvelők körében. Több zenekarban és formációban énekelt, vokálozott már. Az ő tapasztalata is sokat segít abban, hogy többek közt eligazodjunk a zeneipar útvesztőjében, a tiszta erőteljes hangzás és a hangszerelés finomságainak megtalálásában.
Barátság. Ez a legjellemzőbb szó a zenekarra. Ezért vagyunk együtt és ezért hiszünk abban, hogy a közös céljaink megvalósulhatnak. Mert nem csak álmodozunk, hanem teszünk is érte. Mert kell egy csapat… És most itt van. Itt vagyunk!
A Rocksystem tagjai:
Fekete Zsolt - ének
Kun Laci - gitár, vokál
Szibelle "Charl-lee" Károly - gitár, vokál
Schreiber Laci - basszusgitár
Balog "Kacsa" Imi - dobok

Rocksystem | www.rocksystem.hu - 2015